Skip to main content

Φωτιά στην Αργολίδα: 4 μέτωπα στη Δάρδιζα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη

Φωτογραφία αρχείου: STRINGER/SOOC
Φωτογραφία αρχείου

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Τέσσερα είναι τα πύρινα μέτωπα με τα οποία είναι αντιμέτωπες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Δάρδιζας Αργολίδας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ».

Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο κ. Μαντζούνης είπε ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Η φωτιά βγήκε στη θάλασσα

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά ξεκίνησε από ψηλά και έφθασε στην περιοχή της Δάρδιζας, όπου βγήκε στη θάλασσα, ενώ δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει προκαλέσει ζημιές».

Επιπλέον, ο δήμαρχος σημείωσε πως «στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, ενώ επιχειρούν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στην περιοχή Δάρδιζα προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.