Skip to main content

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα σχόλια Κούγια εις βάρος Κασσελάκη

Τα σχόλια είχαν γίνει με αφορμή την υπόθεση Λύτρα

Εισαγγελική παρέμβαση στον ύψιστο βαθμό για τα σχόλια του Αλέξη Κούγια κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τα σχόλια του γνωστού ποινικολόγου κατά του κ. Κασσελάκη, με αφορμή την υπόθεση Λύτρα.

Η κ.  Αδειλίνη έδωσε συγκεκριμένα εντολή  στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Η παραγγελία Αδειλίνη ήρθε στον απόηχο δημόσιας καταδίκης των δηλώσεων Κούγια από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίες κατέληγαν στην επισήμανση για παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το ότι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του ποινικολόγου για τον Απόστολο Λύτρα, είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει τίποτα «αντρίκιο» στην παραδοχή του τελευταίου ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του.

Η αντίδραση Κασσελάκη

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ουσιαστικά την παρέμβαση του εισαγγελέα.