Skip to main content

Θέμης Σοφός (συνήγορος Πολυζωγοπούλου): Ο Απόστολος Λύτρας παραβίασε τον όρο της απαγόρευσης συναναστροφής

Intime News/Λιάκος Γιάννης

O κ. Σοφός είπε ότι δημιουργήθηκε κοινή συνομιλία στο Viber στην οποία εντάχθηκε χωρίς τη συναίνεσή της η εντολέας του - Τα μηνύματα είχαν χαρακτήρα πίεσης

Στην ανακρίτρια μεταβαίνει σήμερα ο Θέμης Σοφός, συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει για την παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου, Απόστολου Λύτρα, και να ζητήσει, σύμφωνα με τον νόμο, την αντικατάσταση των όρων αυτών με την προσωρινή κράτηση.

Μιλώντας στο Open ο κ. Σοφός υπενθύμισε πως τόσο η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο και η μετοίκιση είναι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν στον κατηγορούμενο. «Δεν θα έπρεπε να έχει κλειδιά, ούτε να μετέχει σε κοινό group συνομιλίας, που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέληση της συζύγου του», είπε ο συνήγορος της 37χρονος δικηγόρου, αναφερόμενος στον Απόστολο Λύτρα, που διώκεται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Όπως είπε δημιουργήθηκε ad hoc μία κοινή συνομιλία στο Viber στην οποίο εντάχθηκε η εντολέας του χωρίς τη θέληση και τη συναίνεσή της. «Αυτό συνιστά κατά την άποψή μας παραβίαση του όρου συναναστροφής. Τα μηνύματα είχαν χαρακτήρα προτρεπτικό, ομάδας ανθρώπων που θέλει της ασκήσει πιέσεις», τόνισε.

«Η πρώην σύζυγος άνοιξε με τα κλειδιά της»

Αναφορικά με τα όσα έγιναν στην οικία της κ. Πολυζωγοπούλου και οδήγησαν στο ενεργοποιηθεί το panic button, σημείωσε: «Η πρώην σύζυγός του άνοιξε με τα κλειδιά της και μπήκε στον αύλειο χώρο, χωρίς να συμμορφωθεί με τις εντολές του αστυνομικού. Υπήρξαν ύβρεις και αναγκάστηκε ο πατέρας της Σοφίας να βγει έξω για να ζητήσει από τους εισβολείς να φύγουν. Εκείνη τη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου και της είπα να πατήσει άμεσα το panic button».

Πρόσθεσε ακόμη ότι από την ταραχή της η κ. Πολυζωγοπούλου λιποθύμησε. «Είναι μία γυναίκα κακοποιημένη βάναυσα με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστική», τόνισε.