Skip to main content

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κρητικός σε ηλικία μόλις 53 ετών

Διακρίθηκε για το σπάνιο ήθος και τη συναδελφικότητά του

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η ΕΡΤ και ο δημοσιογραφικός κόσμος για την ξαφνική απώλεια του Δημήτρη Κρητικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς συναδέλφους, ο οποίος υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με παραδειγματική προσήλωση στους κανόνες δεοντολογίας και διακρίθηκε για τη συναδελφικότητά του, το σπάνιο ήθος του και την εξαίρετη επαγγελματική του συμπεριφορά.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ αναφέρει ότι «ο Δημήτρης Κρητικός, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του μεσημεριανού κεντρικού δελτίου του Πρώτου Προγράμματος, εργάστηκε με ήθος και ευσυνειδησία και ήταν αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους και εξαίρετος συνεργάτης του τμήματος ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ».

Η πορεία του

Ο Δημήτρης Κρητικός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Το 1996, αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου σπούδασε «Επικοινωνία και ΜΜΕ».

Ως φοιτητής ακόμη, ξεκίνησε να αρθρογραφεί στα έντυπα του Πανεπιστημίου, στην τοπική εφημερίδα της Αρκαδίας «Μπαρουτοκαπνισμένα Βέρβενα» και στο περιοδικό «COLT» για αθλητικά θέματα.

Το 1998, άρχισε να εργάζεται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στο τμήμα ειδήσεων, όπου και εργαζόταν έως σήμερα, ως αρχισυντάκτης.

Ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Ντένια Σαρακίνη και είχαν δύο παιδιά. Το Δ.Σ. συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του.

Τα στοιχεία της κηδείας θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Ενώσεως.