Skip to main content

Απάτη με υπολογιστή: Πώς την «πάτησε» 53χρονη στην Κοζάνη

Δικογραφία σε βάρος 49χρονης

Υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 53χρονης στην πόλη της Κοζάνης, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η γυναίκα κατήγγειλε ότι στα μέσα Μαρτίου του 2023 άγνωστο άτομο, αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) της.

Στη συνέχεια, μετέφερε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ από τον λογαριασμό της σε άλλον τραπεζικό λογαριασμό, δημιούργησε άυλη κάρτα στην οποία μετέφερε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ με το οποίο αγόρασε κρυπτονομίσματα, ενώ αποπειράθηκε να μεταφέρει και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 49χρονης, η οποία είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ.

Σε βάρος της σχηματίστηκε και θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.