Skip to main content

Welt: «Ωδή» στην εξαήμερη εργασία που ξεκινά στην Ελλάδα

«Πώς θα κατασκευαστούν έτσι περισσότερα αυτοκίνητα και όχι λιγότερα» αναρωτιέται η Welt αναφερόμενη στις συζητήσεις για 4ημερη εργασία στην Γερμανία

Ιδέες για μεταρρυθμίσεις, που μπορούν να καταστήσουν την οικονομία της Γερμανίας πιο ανταγωνιστική, μπορεί να πάρει η χώρα από την Ελλάδα και τη θέσπιση της εξαήμερης εργασίας, σχολιάζει η εφημερίδα Welt.

«Εβδομάδα έξι (εργάσιμων) ημερών – Τί μπορεί να μάθει η Γερμανία από τους Έλληνες» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Η Ελλάδα παρέχει ακριβώς τα σωστά κίνητρα», κρίνει ο αρθρογράφος.

«Ενώ η Γερμανία κινείται αυτή τη στιγμή προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς συζητούνται κίνητρα για μια τετραήμερη εβδομάδα».

«Ίδια αμοιβή για λιγότερη εργασία: Πώς όμως θα κατασκευαστούν έτσι περισσότερα αυτοκίνητα και όχι λιγότερα, δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές», διερωτάται ο αρθρογράφος. «Πάνω απ ‘όλα, η εβδομάδα τεσσάρων ημερών αυξάνει το ήδη υψηλό κόστος εργασίας στη Γερμανία και καθιστά την Γερμανία λιγότερο ελκυστική για ξένες επενδύσεις».

«Προθυμία του πληθυσμού να εργαστεί περισσότερο»

«Στην Ελλάδα, ωστόσο, η φιλελεύθερη-συντηρητική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι είναι πλεονέκτημα η προθυμία του πληθυσμού να εργαστεί περισσότερο. Γιατί η εξαήμερη εβδομάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό σύμβολο», καταλήγει η Welt. «Η Ελλάδα έχει μάθει από τα λάθη της και τώρα δρέπει τους καρπούς των κόπων της.»

Πηγή: Deutsche Welle