Skip to main content

Πάτρα: Αποπειράθηκε να αποσπάσει 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σχηματίστηκε σε βάρος αλλοδαπού, που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες το απόγευμα, άνδρας και γυναίκα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη και, προσποιούμενοι τον γιατρό και την κόρη της, με το πρόσχημα ότι αυτή έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, ο εν λόγω άγνωστος απαίτησε 175.000 ευρώ, προκειμένου να σωθεί η ζωή της «κόρης» της.

Η ηλικιωμένη δεν πείστηκε από τα λεγόμενα των απατεώνων και επικοινώνησε άμεσα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι μετέβησαν στην κατοικία της και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον κατηγορούμενο, τη στιγμή που είχε παραλάβει μια σακούλα από την παθούσα.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα, βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τέσσερα εισιτήρια υπεραστικού λεωφορείου.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, από τον Μάιο του 2024 συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων και την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κυρίως τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι τους έχουν πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος, με άμεσο κίνδυνο ζωής, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου να παρασχεθεί στα συγγενικά τους πρόσωπα η κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.