Skip to main content

Εξαφάνιση Μόσλεϊ: «Πιστεύω ότι σήμερα θα τον βρούμε», λέει ο δήμαρχος Σύμης

Πάνω από 150 ξένοι δημοσιογράφοι στο νησί που καλύπτουν το θέμα.

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια στην υπόθεση-θρίλερ της εξαφάνισης στη Σύμη του 68χρονου Βρετανού παρουσιαστή BBC Μάικλ Μόσλεϊ.

Οι έρευνες πλέον όλων των δυνάμεων που τον αναζητούν έχουν επικεντρωθεί στον λόφο της Νουλιάς βόρεια από το Πέδι.

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο ΕΡΤnews εξέφρασε την εκτίμηση από τη στιγμή που έχει στοχοθετηθεί η περιοχή των ερευνών, «σήμερα θα τελειώσει το όλο πρόβλημα και θα βρούμε τον άνθρωπο. Ψάχνουμε απεγνωσμένα. Είναι τεράστια αγωνία που βιώνουμε όλοι» είπε συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πάνω από 150 ξένοι δημοσιογράφοι στο νησί, που καλύπτουν το θέμα.

Σήμερα το πρωί  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας, καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεκριμενοποιήθηκαν τα σημεία στα οποία θα συνεχιστούν οι έρευνες σήμερα.

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που έχουν απομονωθεί από κάμερα ασφαλείας ο 68χρονος πιθανώς ξεκίνησε από το Πέδι για να πάει στην Αγία Μαρίνα από μονοπάτι και όχι με κάποιο σκάφος από θαλάσσης, κάτι που θα ήταν πιο ασφαλές.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα θα το “χτενίσουν” μέτρο προς μέτρο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της παρουσίας του αγνοούμενου εκεί.

Στη Σύμη βρίσκονται από χθες το βράδυ και τα τέσσερα παιδιά του 68χρονου, τα οποία δήλωσαν έτοιμα να συνδράμουν στις έρευνες των αρχών για να εντοπιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ο πατέρας τους.