Skip to main content

Χίος: Μαίνεται η φωτιά – Συνεχείς ρίψεις από εναέρια μέσα

Φωτ. Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μέσω ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί εν μέρει, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν

Μαίνεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή στην περιοχή Ρεστά – Καρυές στη Χίο.

Η φωτιά έχει περιοριστεί εν μέρει, παρουσιάζοντας ελαφρώς καλύτερη εικόνα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, ωστόσο, να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν νυχτώσει.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση μέσα σε απόκρημνες χαράδρες, ενώ την επιχείρηση κατάβεσης δυσχεραίνουν οι ριπές βορείων ανέμων.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο, ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, προκειμένου να συνδράμουν με ρίψεις νερού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 55 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα.

Φωτ. Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μέσω ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Καρυές.

Ωστόσο, η έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής περιόρισαν το μέτωπο έξω από το χωριό, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί άμεσα κάποια κατοικημένη ζώνη.

Η Πολιτική Προστασία διέθεσε τρία λεωφορεία για τη μετακίνηση του πληθυσμού του χωριού, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας βοήθησαν στην επιβίβαση ηλικιωμένων σε ιδιωτικά Ι.Χ. οχήματα.

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, ο οποίος μετέβη στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, σε δήλωσή του ανέφερε: «Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια. Αμέσως εστάλησαν εναέρια μέσα και όλες οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται άμεσα στο σημείο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός, η Αστυνομία, ο ΔΕΔΗΕ, το Δασαρχείο. Υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός και άμεση κινητοποίηση. Θέλω να πιστεύω ότι παρότι υπάρχει αέρας, θα καταφέρουμε να προλάβουμε να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικήσιμες περιοχές. Η σήμανση του 112 βγήκε άμεσα, ώστε να ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων από τις Καρυές. Υπάρχει Αστυνομία, υπάρχει ηρεμία στον κόσμο και γίνεται ομαλά η απομάκρυνση των κατοίκων. Η φωτιά αυτή την στιγμή δεν πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Η άμεση αντίδραση των δασοκομάντος που έχουμε την τύχη να έχουμε στη Χίο, καθώς υπάρχει ειδική νεοσύστατη μονάδα και η άμεση κινητοποίηση εναέριων μέσων με την προσωπική επίβλεψη του Βασίλη Κικίλια έκαναν τη διαφορά».

.