Skip to main content

Και δύτες στις έρευνες για τον Μάικλ Μόσλεϊ – «Ισως έπεσε στη θάλασσα» δηλώνει ο δήμαρχος Σύμης

Panormitis Chatzigiannakis/via REUTERS T

«Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη από κόσμο οπότε αν του είχε συμβεί κάτι, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», λέει ο δήμαρχος του νησιού

Και δύτες έχουν προστεθεί στις έρευνες για τον εντοπισμό του βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ (Michael Mosley) που παραμένει αγνοούμενος για τρίτο 24ωρο από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του στη Σύμη, την περασμένη Τετάρτη.

Tην επιχείρηση συνδράμουν επίσης drones που πετάνε πάνω από περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος – ανιχνευτής της αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Μόσλεϊ άφησε τη σύζυγό του, Κλερ, στην παραλία την περασμένη Τετάρτη και ξεκίνησε μόνος του μια βόλτα στο προς το κέντρο του νησιού.

Το τηλέφωνό του βρέθηκε στο μέρος όπου διέμενε με τη σύζυγό του, η οποία και ανέφερε την εξαφάνισή του, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο BBC News.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο μονοπάτι που οδηγεί από την παραλία του Αγίου Νικολάου στο Πεδί.

Ωστόσο, δεδομένου πως δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, η έρευνα επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία.

«Ισως έπεσε στη θάλασσα»

Ένα από σενάρια που αρχικά εξετάστηκε ήταν ο 67χρονος παρουσιαστής να αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και να βρήκε καταφύγιο κάτω από κάποιο δένδρο.

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας σημειώνει ότι οι άνδρες της πυριοσβεστικής που συμμετέχουν στις έρευνες τού είπαν ότι θωρούν απίθανο ο Μόσλεϊ να «βρίσκεται ακόμα εκεί».

«Είναι μια πολύ μικρή ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη από κόσμο οπότε αν του είχε συμβεί κάτι, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», δηλώνει στο ΒΒC ο κ. Παπακαλοδούκας.

O δήμαρχος εκτιμά ότι ο Μόσλεϊ είτε ακολούθησε μια άλλη διαδρομή, είτε έπεσε στη θάλασσα.

Η υπόθεση εξαφάνισης του Βρετανού παρουσιαστή έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο 67χρονος ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός είναι γνωστός για προγράμματα όπως η σειρά του BBC «Trust Me, I’m a Doctor», καθώς και για τις εμφανίσεις του στην εκπομπή «The One Show» του BBC και στην εκπομπή «This Morning» του ITV, μεταξύ άλλων.

Πώς χάθηκαν τα ίχνη του

Ο 67χρονος βρισκόταν έφυγε το μεσημέρι της Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του και φιλικό τους ζευγάρι, προκειμένου να επιστρέψει πεζός στον Γυαλό

Ωστόσο, έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής, με τη σύζυγό του να καταθέτει δήλωση εξαφάνισης το πρωί της Πέμπτης.