Skip to main content

Θεσσαλία: Άμεσος έλεγχος σε όλες τις γεωτρήσεις της Περιφέρειας – Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε πηγή

REUTERS/Stamos Prousalis

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου προχώρησαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μετά τα εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις περιοχές Στεφανοβίκειου και Ριζόμυλου.

Όπως είπαν το μικρόβιο της σαλμονέλας εντοπίστηκε στα κλινικά δείγματα, αλλά και στο νερό σε μία από τις τρεις πηγές όπου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, ξεκινάει έλεγχος στις γεωτρήσεις στον Δήμο Αγιάς, τον Δήμο Κιλελέρ και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας. Οι έλεγχοι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Δήμος Βόλου για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας: Ψέματα ότι είναι ακατάλληλο το νερό

Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι το συμβάν είναι υπό διερεύνηση και πρόσθεσε: «Ως ΕΟΔΥ είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή και θα δράσουμε προληπτικά κάνοντας το πρόγραμμα ελέγχων. Θα βοηθήσουμε μαζί με την Περιφέρεια, τις ΔΕΥΑ και τους δήμους να οργανωθούμε καλύτερα και να προχωρήσουμε στην εκτίμηση κινδύνου. Δεν θα στηριζόμαστε μόνο σε μετρήσεις, αλλά θα έχουμε ένα σχέδιο ασφάλειας».

Σημειώνεται, ότι μέχρι χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου, είχαν εντοπιστεί 121 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ ήδη παρατηρείται ύφεση του φαινομένου λόγω των μέτρων που πήρε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει το ethessalia.gr ο στόχος είναι να υδροδοτηθεί το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο στις αρχές της άλλης εβδομάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Χατζηχριστοδούλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, e-thessalia.gr