Skip to main content

Καιρός: Τρίτη και Τετάρτη με 38άρια βλέπει ο Θοδ. Κολυδάς

Aris Oikonomou/ SOOC

Αποκλιμάκωση αναμένεται από την Παρασκευή

Την διακύμανση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες περιγράφει σε ανάρτησή του ο Θόδωρος Κολυδάς επισημαίνοντας ότι η συννεφιά και η σκόνη συγκράτησαν την περαιτέρω άνοδο.

Βάσει όσων αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, η Τρίτη και η Τετάρτη αναμένεται να είναι οι πλέον ζεστές ημέρες καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά τόπους μεταξύ 35 και 38 βαθμών.

Αποκλιμάκωση αναμένεται από την Παρασκευή με το θερμόμετρο να υποχωρεί στους 35 βαθμούς Κελσίου καθώς θα επικρατήσουν οι βοριάδες.

Και σήμερα, Δευτέρα, ο υδράργυρος ανέβηκε στα ύψη, καθώς, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία, που καταγράφηκε στη Λιβαδειά, έφθασε στους 38,7 °C. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 31,7 °C, ενώ σε 57 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C.

Σημειωτέον ότι υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας και την Κυριακή 02/06, όπως φαίνεται και στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών στον χάρτη που δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα 318 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας σημειώθηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας (37,8 °C).

H πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη

Στην πρόγνωσή της για αύριο Τρίτη 4 Ιουνίου, η ΕΜΥ αναφέρει:

«Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στο ανατολικό Αιγαίο τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς».