Skip to main content

Κρήτη: Δίωξη στη μητέρα και τον σύντροφό της για τον ξυλοδαρμό του κοριτσιού

Φωτ. αρχείου: Nikos Libertas / SOOC

Η μητέρα και ο σύντροφός της αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου εντός της ημέρας

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν στην 21χρονη μητέρα, Ελληνίδα υπήκοο, και τον 23χρονο σύντροφό της, παλαιστινιακής καταγωγής, για τον ξυλοδαρμό του κοριτσιού ηλικίας 2,5 ετών την περασμένη Παρασκευή σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.

Η μητέρα και ο σύντροφός της αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από το βράδυ της Παρασκευής με εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο σώμα αλλά και στο κεφάλι του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από τηλεφωνήματα που δέχτηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης την Παρασκευή, με κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για κραυγές μικρού παιδιού. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν όντως το παιδί να κλαίει και να φέρει εμφανή χτυπήματα.

Η 21 ετών μητέρα και ο 23 ετών σύντροφός της τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ δεν μπόρεσαν να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση της μικρής.

Ίχνη από παλαιότερους μώλωπες

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε η μικρή, πέρα από τα πρόσφατα τραύματα, οι γιατροί διαπίστωσαν και ίχνη από παλαιότερους μώλωπες.

Σε βάρος της μητέρας όσο και του συντρόφου της σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Με εισαγγελική εντολή αφαιρέθηκε η επιμέλεια του παιδιού από τη μητέρα και το κοριτσάκι, μόλις ολοκληρωθεί η ιατρική του εξέταση θα παραδοθεί στον παππού και την γιαγιά του, από την πλευρά της μητέρας.