Skip to main content

Θρήνος στην Κρήτη για τον πνιγμό του 7χρονου Νικόλα: Το χρονικό της τραγωδίας στην Άρβη

Cretalive

Έρανος για να ταφεί το παιδί στην Αλβανία

Βυθισμένη στο πένθος είναι ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Άρβης, στην Κρήτη, μετά τον θάνατο του 7χρονου Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, που πριν από λίγους μήνες έφεραν στον κόσμο ένα δεύτερο παιδί.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στις αρχές, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό η μητέρα ήταν στο σπίτι με το βρέφος και ο πατέρας ήταν στη δουλειά του. O Νικόλας, μαθητής της Α’ Δημοτικού, είχε πει στους γονείς του ότι θα βγει να παίξει με συμμαθητές του.

Πνιγμός 7χρονου στην Κρήτη: Έδωσαν κατάθεση οι γονείς στην αστυνομία – Το χρονικό

Οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive πήγε να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του και παρασύρθηκε από τα κύματα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να εντοπιστεί αργότερα στο λιμάνι του οικισμού από περαστικούς.

Μόλις εντοπίστηκε το σώμα του παιδιού να επιπλέει στη θάλασσα, κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ έγινε προσπάθεια να επανέλθει και με τη χρήση του απινιδωτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου. Ήταν όμως αργά.

«Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε στο Cretalive.gr ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού.

«Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που εργάζονταν όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Συγκεντρώνονται χρήματα για να ταφεί στην Αλβανία

Επιθυμία των γονιών του 7χρονου είναι να ταφεί στην Αλβανία, χώρα καταγωγής του. Ωστόσο η οικονομική κατάσταση των γονιών, που είναι εργάτες στα θερμοκήπια της περιοχής, δεν επιτρέπει να καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας.

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Άρβης ανταποκρινόμενος στην επιθυμία των γονιών ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς και ταφής του Νικόλα στην πατρίδα του. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά έρανος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και την Ενορία Άρβης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής

1. Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του

2. Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο αύριο Κυριακή 2/7 από τις 6 στο χωριό.

Νίκο θα σε θυμόμαστε με αγάπη…».