Skip to main content

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος

Ήταν ένα από τα πρόσωπα που καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα για τις ευθύνες και παραλείψεις κατά την διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που είχαν σημειωθεί στην Ηλεία το 2007

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως ήταν ένα από τα πρόσωπα που καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα για τις ευθύνες και παραλείψεις κατά την διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που είχαν σημειωθεί στην Ηλεία το 2007, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες.

Διετέλεσε δήμαρχος στο δήμο Ζαχάρως από το 2002 έως τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρά ταύτα διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη δήμαρχος με 56%, χωρίς όμως τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκονά του, όντας σε αργία. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας μάλιστα από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρισκόταν σε αργία.

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει για τον Χρονόπουλο παράβαση καθήκοντος (παράνομες προσλήψεις σε τοπικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών από 15.5.2003 έως 15.11.2004, με σύμβαση μισθώσεως έργου, προσώπων κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως – προσλήψεις χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα) και οικονομική βλάβη κατά δημοσίου (απιστία κατά του Δημόσιου σε βαθμό κακουργήματος για προσπάθεια εξαφάνισης χρηματικού ποσού από πρόστιμα σε παράνομες καντίνες στην παραλία Ζαχάρως). Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για ξενοδοχειακή μονάδα στο οικοσύστημα του Καϊάφα με άκυρες άδειες (η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ηλίας έχει ζητήσει ανάκληση των αδειών).