Skip to main content

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζητεί ο εισαγγελέας

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

«Τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν τον θάνατο» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός

Να κηρυχθούν ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 στην πλατεία Ομόνοιας, ζητεί ο εισαγγελέας από τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

«Τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν τον θάνατο» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός προσθέτοντας:

«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι του θύματος. Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νόμιμη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

«Σκηνικό λιντσαρίσματος»

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας, ο οποίος δέχτηκε τα πορίσματα των ιατροδικαστών, σύμφωνα με τα οποία ο Ζακ Κωστόπουλος δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος», όταν αναφέρθηκε στο βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις.

«Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι» σημείωσε.