Skip to main content

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Οι απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά (ΕΠΑΛ) και ο σχολιασμός των θεμάτων

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το naftemporiki.gr και ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, ανοίγοντας την αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις στα σημερινά θέματα:

Απαντήσεις Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ

Χωρίς εκπλήξεις τα θέματα

Ακολουθεί ο σχολιασμός των θεμάτων από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς και τον Γιώργο Χρυσουδάκη (Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο – Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ):

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με διασκευασμένο κείμενο από το διαδίκτυο με θέμα: «Βιβλίο: Η σημασία και η χρησιμότητά του για τον άνθρωπο» αλλά και σχετικά με απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα».

Δείτε αναλυτικά τα θέματα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ) ΕΔΩ.

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ: Τα θέματα των Νέων Ελληνικών

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσουδάκη κεντρικό θέμα της προσέγγισης ήταν η αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο. Η προσέγγιση, όπως παρατήρησε ο ίδιος, ήταν απολύτως κειμενοκεντρική, σύμφωνα με το νέο πνεύμα των εξετάσεων και στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΚ. Συνεπώς ένας μαθητής που στη διάρκεια της χρονιάς είχε συστηματική προσέγγιση με το μάθημα θα μπορούσε να απαντήσει με επάρκεια και επιτυχία.

Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στις ερωτήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας, όσο και στις ερωτήσεις της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι ερωτήσεις αφορούσαν βασικά κομμάτια της θεωρίας, συνεπώς δεν έκρυβαν εκπλήξεις, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσουδάκης.

Δείτε βίντεο με αναλυτικό σχολιασμό και τις απαντήσεις:

Το naftemporiki.gr και ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πρεμιέρα αύριο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Την σκυτάλη των Πανελληνίων Εξετάσεων θα πάρουν αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Τα αποτελέσματα για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Μαθήματα

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΓΕΛ, τα ΕΠΑΛ και τα Ειδικά Μαθήματα:

Πηγή: Υπ. Παιδείας
Πηγή: Υπ. Παιδείας
Πηγή: Υπ. Παιδείας