Το πολυβραβευμένο Delta Restaurant ανακοινώνει το νέο, ανανεωμένο μενού του, ανεβάζοντας τον πήχη στη γαστρονομία στοχεύοντας σε υψηλότερες διακρίσεις. Το εστιατόριο, που πλησιάζει την τρίτη επέτειό του τον Ιούλιο του 2024, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία.
Από τον Ιούλιο του 2021, το Delta Restaurant έχει κατακτήσει υψηλές διακρίσεις, χωρίς να επαναπαύεται. Η ομάδα του εστιατορίου επενδύει στη συνεχή βελτίωση, όπως αποδεικνύεται από το νέο μενού που σχεδιάστηκε μετά από εκατοντάδες ώρες προετοιμασίας και δοκιμών. Το αποτέλεσμα συνδυάζει μαγειρικές τεχνικές από την Ισπανία και τη Γαλλία, ζυμώσεις από τη Σκανδιναβία και ελληνικές πρώτες ύλες. Κοσμοπολιτισμός που εμπεριέχει ουσία, πειραματισμός που αποδίδει, βιωσιμότητα που είναι εφικτή, εντοπιότητα που γεφυρώνει τις αποστάσεις. Πλάι σε αυτά, στέκεται η αποφυγή σπατάλης φαγητού και η αξιοποίηση κάθε υλικού στο έπακρο, η farm to table φιλοσοφία και τα βιολογικά προϊόντα, το fermentation που αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος των παρασκευών.
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, παρουσιάζει ένα μενού που αποτυπώνει την πολυταξιδεμένη ζωή του, την αγάπη του για τη φύση και τις ηθικές του αξίες. Μια καινούρια πρόταση για την οποία ο σεφ σημειώνει με έμφαση:
«Με το νέο μενού γιορτάζουμε την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το πάθος για την τελειότητα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το Delta Restaurant υπερβαίνοντας συχνά τα βιολογικά και ψυχικά μας όρια, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς της εντατικής εργασίας και να κινηθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Να δικαιωθούμε για τη σκληρή δουλειά και να απολαύσουμε την επιτυχία όπως ποτέ άλλοτε. Αναμφίβολα, για μένα πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας μου. Με την στήριξη και την συνεχή εκπαίδευση της ομάδας μου, καθημερινά αυτό το μενού θα βελτιώνεται, θα εξελίσσεται και θα γίνετε κομμάτι του εαυτού μας. Πρόκειται για ένα μενού που απαίτησε μήνες προετοιμασίας και δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις, να μιμείται τη φύση με σεβασμό και να υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα με συνέπεια».
Οι ανανεωμένες προτάσεις του Delta Restaurant περιλαμβάνουν επιλογές Omnivore, Vegetarian και Vegan, διατηρώντας τον αινιγματικό τους χαρακτήρα. Ορισμένα εμβληματικά πιάτα θα παραμείνουν στο μενού, μετά από ριζική ανανέωση. Η πλούσια οινική λίστα του Τηλέμαχου Παπανδρέα, με πάνω από 1000 ετικέτες, εγγυάται την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
Σε μια φράση, το Delta Restaurant είναι μια μελετημένη σύμπραξη κουζίνας, front house, κάβας και μπαρ που εστιάζει στην τελειότητα και με το πνεύμα αυτό, φιλοδοξεί να συνεχίσει το ταξίδι του στα αστέρια και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.
Με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τις πιο εξεζητημένες τεχνικές, custom σουπλά και σκεύη, αλλά και το πιο ενημερωμένο service ώστε το δείπνο να μετατρέπεται σε αλησμόνητη εμπειρία και πολύτιμη γνώση που σε διαμορφώνουν και σε αλλάζουν ως άνθρωπο.
Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον τον Ιούλιο του 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin -μια βράβευση που απέσπασε τα έτη 2022 και 2023-, ενώ διαθέτει επίσης Green Star for Sustainable Gastronomy και σημαντικές διακρίσεις για την αρχιτεκτονική του μπαρ και το interior design του.
Διεύθυνση
Λ. Συγγρού 364 – Καλλιθέα – Αττικής (ΚΠΙΣΝ), 5ος Οροφος, Κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής
www.deltarestaurant.gr – [email protected]
Τηλ. Επικοινωνίας 6986657553