Skip to main content

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Καρτέρι έστησε ο 39χρονος στην 28χρονη – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Φωτ. αρχείου: Nikos Libertas / SOOC

Η κοπέλα μιλούσε με το 100 την ώρα που την μαχαίρωσε ο πρώην σύντροφός της

Φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη πρώην σύντροφό του χθες βράδυ έξω από Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής έδωσε εντολή για να πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς η κοπέλα μιλούσε με το 100 την ώρα που την μαχαίρωσε ο πρώην σύντροφός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, το θύμα δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την τραυμάτισε θανάσιμα με κουζινομάχαιρο και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του για βιαιοπραγία και βιασμό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζευγάρι είχε χωρίσει από το 2020 και τότε η κοπέλα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της για βιαιοπραγία και βιασμό ενώ επιπλέον είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Χθες επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της μαζί με έναν φίλο της και είδε τον πρώην σύντροφό της να την περιμένει γι’ αυτό και πήγε στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να επιληφθεί περιπολικό.

Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της γιατί φοβόταν. Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στην σκοπιά μιλούσε στο τηλέφωνο με το 100.

Ο δράστης την ακολούθησε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και μάλιστα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης άκουσαν τις φωνές της την ώρα που τη μαχαίρωνε ο 39χρονος.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία η γυναίκα δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώην συντρόφου της, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε τη φονική επίθεση.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.