Skip to main content

ΔΟΕ – ΟΛΜΕ: Συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας την Πέμπτη

Dimitris Peristeris / SOOC Φωτογραφία αρχείου.

«Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις για να συναποφασίσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας» αναφέρει στο κάλεσμά της η ΟΛΜΕ

Στάση εργασίας προκήρυξε για αύριο Πέμπτη 28/3, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ., η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), καλώντας σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 2 μ.μ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ αναφέρει: «Ένα ακόμα μνημείο αυταρχισμού αποτελεί η εγκύκλιος Κατσαρού που μοναδικό στόχο έχει να εκφοβίσει τον αγωνιζόμενο κλάδο των εκπαιδευτικών. Το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να πείσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του και μπροστά στη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης καταφεύγει συνεχώς σε αυταρχικές τακτικές. Συνεχίζει τις διώξεις των εκπαιδευτικών, προσφεύγει στα δικαστήρια ενάντια σε κάθε απεργία που μπλοκάρει τα σχέδιά του και τώρα απειλεί με ποινές κυρώσεις. Είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ βρίσκεται σε πανικό επειδή σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αρνείται να υποταχθεί».

«Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις για να συναποφασίσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την εγκύκλιο Κατσαρού και απαντάμε με κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 2μ.μ. Προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ. Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και συσπείρωση» καταλήγει η ΟΛΜΕ.

ΔΟΕ: Συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας.

«Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στο υπουργείο Παιδείας και σε όλες τις συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα» αναφέρει στο κάλεσμά της, με αιτήματα:

  • «Την άμεση οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών».
  • «Την άμεση έναρξη διαλόγου για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας».
  • «Την κατάργηση της ‘αξιολόγησης’ των νόμων 4692/20 και 4823/21 και την άμεση έναρξη διαλόγου με βάση τις θέσεις του κλάδου».