Skip to main content

Αίτημα Καρυστιανού- Ασλανίδη στον πρόεδρο της Βουλής για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Harry Nakos / SOOC

Μια μέρα μετά την ομιλία στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

Η Μ. Καρυστιανού και ο Π. Ασλανίδης, γονείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κατέθεσαν αίτημα ενώπιον του προεδρείου της Βουλής.

Με αυτό ζητούν να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της ΕΕ που έχουν άμεσο αποτέλεσμα, και «να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρ. 86 Σ, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρ. Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη Σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

Σημειώνεται ότι αύριο πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. 

Αιχμές για τη λειτουργία των θεσμών

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα η κ. Καρυστιανού βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, καθώς πραγματοποίησε παρέμβαση στην επιτροπή αναφορών. «Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», σημείωσε η κ. Καρυστιανού κατά την ομιλία της. «Με λίγα λόγια, σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών», συμπλήρωσε.