Skip to main content

Διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο: «Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση»

Η απάντηση του υφυπουργού, Νίκου Ταχιάου, σε ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ν. Ταχιάος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκη με θέμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Ταχιάος συνεπεία του σχετικού νόμου 3555/2007, έχουν πληρωθεί από το 2017 για τη μη κατασκευή των διοδίων, στα πλαίσια της σύμβασης, στον παραχωρησιούχο 103,4 εκατ. ευρώ.

(Η μη κατασκευή διοδίων) οφείλεται στην παρέμβαση του δημοσίου που γίνεται με υπουργικές αποφάσεις, είπε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η παρέμβαση του δημοσίου δεν θα συνίσταται πλέον στη βούληση ενός υπουργού, «αλλά θα έρθει η ίδια η Βουλή και θα πει “ναι, συμφωνούμε, κυρώνουμε μία νέα νομική διάταξη η οποία λέει ότι δεν θα εγκατασταθούν διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Διονύσου στην ΠΑΘΕ”».

«Εάν θα συνεχίσει το ελληνικό δημόσιο να πληρώνει με σημερινές τιμές, υπολογίζουμε περίπου 25 εκατομμύρια το χρόνο» προειδοποίησε ο κ. Ταχιάος.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι προφανώς δεν ζητάμε από την κυβέρνηση να παρανομήσει σε σχέση με τον νόμο 3555/2007, ζητάμε όμως να εξαντλήσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία και να τροποποιήσει την υφιστάμενη σύμβαση. Ζήτησε επίσης, προτού αναληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία για εγκατάσταση διοδίων, να προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και σίγουρα με τους άμεσα σχετιζόμενους Δήμους.