«Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως όλοι οι ομογενείς υποψήφιοι, προφανώς διατηρούσε και δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Νόμιμα, φορολογημένα και διαφανή. Κανένας νόμος δεν λέει ότι για να θέσει κανείς υποψηφιότητα πρέπει πρώτα να πουλήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ. για την επιχειρηματική δραστηριότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το μόνο που μας εκπλήσσει είναι το θράσος του (σσ: του Κυριάκου Μητσοτάκη) σε ό,τι αφορά στη νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Ασυνήθιστος, προφανώς, στην πορεία αυτοδημιούργητων ανθρώπων που φορολογούνται κανονικά και είναι σε θέση να αποδείξουν πώς αποκτούν νόμιμα και διαφανώς την περιουσία τους, καταφεύγει στη μέθοδο που γνωρίζει καλά από οικογενειακή παράδοση: τη σπίλωση του πολιτικού του αντιπάλου! Μέθοδος, που θεωρεί ότι, μπορεί να τον βοηθήσει να συσπειρώσει το κομματικό του κοινό, που αρχίζει να του γυρίζει την πλάτη, απογοητευμένο από την ακρίβεια, το κουκούλωμα ενός εγκλήματος και την αλαζονεία της εξουσίας».
Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρει: «Είναι αποκαλυπτικό, πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 που απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό, έγινε για να τον πλήξει προσωπικά.
Είτε αναφέρεται στην εταιρεία SCI Personal Ventures, ιδιοκτήτρια του περίφημου ακινήτου του Βολταίρου την οποία απέκρυπτε επί σειρά ετών από το πόθεν έσχες του. Είτε έχει συνηθίσει η Βουλή να νομοθετεί για τον ίδιο και τους φίλους του».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «επιμονή στη συγκάλυψη του «εγκλήματος των Τεμπών». Τονίζοντας ότι το «ίδιο έκανε και με το σκάνδαλο των υποκλοπών», σημειώνει ότι στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός «δεν βρήκε καν δυο λόγια να αρθρώσει για αυτό το θέμα, που αποτελεί τον βασικό λόγο για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της χώρας μας. Τον πονάει τον κ. Μητσοτάκη αυτό το ψήφισμα, τον πονάνε οι 330 ψήφοι της προοδευτικής Ευρώπης».