Skip to main content

Τέμπη: Καρέ – καρέ η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης (βίντεο ντοκουμέντο)

Στο βίντεο ακούγονται διαδοχικές εκρήξεις στο σημείο της σύγκρουσης

Για πρώτη φορά ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης της εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Στο βίντεο αποτυπώνεται καρέ-καρέ η στιγμή της σύγκρουση, ενώ διακρίνονται τρεις διαδοχικές εκρήξεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύννεφο καπνού.

Το βίντεο τραβήχτηκε, όπως μετέδωσε το OPEN, από κάμερα που ήταν δίπλα στις ράγες και παραδόθηκε από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει οι συγγενείς των θυμάτων, στον ανακριτή Λάρισας.

 Διεκόπη για τις 5 Απριλίου η πρώτη δίκη

Υπενθυμίζεται ότι για τις 5 Απριλίου διακόπηκε η πρώτη εκδίκαση αγωγής για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο ΟΣΕ και η Hellenic Train, κατά των οποίων έχει κατατεθεί η αγωγή από τους συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Οι δικηγόροι ζητούσαν να μην εκδικαστεί η υπόθεση, καθώς όπως τόνισαν, μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.