Skip to main content

Καλλιθέα: Στο φως διακινητές κοκαΐνης – 3 συλλήψεις (βίντεο)

ΕΛ.ΑΣ.

Αναζητείται και τέταρτος - Πώς δρούσαν

Κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας και του κέντρου της Αθήνας αποκάλυψε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, συνελήφθησαν σε Καλλιθέα και Βύρωνα, δύο Έλληνες, 26χρονος και 54χρονη, και 45χρονος αλλοδαπός, ως μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 26χρονος.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος ως αρχηγός, ήταν υπεύθυνος για όλη τη διαδικασία της οργάνωσης (προμήθεια, επανατυποποίηση, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση), καθώς και για την ανεύρεση πελατών και την είσπραξη των κερδών.

Ο 26χρονος καταζητούμενος, ως άμεσος συνεργός του αρχηγού, ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την προμήθεια της κοκαΐνης και την ανεύρεση προμηθευτών και πελατών.

Ο 26χρονος συλληφθείς είχε αναλάβει την αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά της κοκαΐνης.

Τέλος, η 54χρονη διαφύλαττε τα κέρδη από τη διακίνηση και φρόντιζε να αποσταλούν ορισμένες ποσότητες σε γειτονική χώρα.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος είχαν δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές για τα διάφορα στάδια διακίνησης (ασφαλής μεταφορά, χώροι απόκρυψης, μέτρα προφύλαξης κ.λπ.), ενώ προέβαιναν στη διακίνηση ουσιών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης κατά τους θερινούς μήνες, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα και την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς τουριστών (transfer).

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 51,8 γραμμ. κοκαΐνης διαμοιρασμένα σε 62 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, ρολό βαψίματος το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρύπτη των ναρκωτικών,

2 τοστιέρες που χρησιμοποιούσαν ομοίως ως κρύπτες χρηματικού ποσού, 46.325 ευρώ, 2 ζυγαριές, αυτοκίνητο και 5 κινητά τηλέφωνα.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.