Νέα ώρα αποχώρησης για τους μαθητές των ολοήμερων δημοτικών σχολείων από την επόμενη σχολική χρονιά, 2024 -2025. Η σχετική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέτας Μακρή, δημοσιεύθηκε σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Το ΦΕΚ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ρυθμίζουμε για το σχολικό έτος 2024-25, την ώρα αποχώρησης από τις σχολικές μονάδες που εφαρμόζεται το Αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, ως εξής:
Για το σχολικό έτος 2024-25, η αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.
Επιπλέον, δύναται η αποχώρηση να λαμβάνει χώρα και στις 14:55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης».
Προωθούνται ευρύτερες αλλαγές στην Παιδεία
Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, προωθούνται ευρύτατες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στο επίκεντρο της μεταρρύθμισης βρίσκονται βεβαίως και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Χθες σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε ότι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 10 σοβαρά ξένα πανεπιστήμια για την ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα.
Ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν παραβιάζει το Σύνταγμα» και τονίζει πως «στην Ελλάδα τα δημόσια πανεπιστήμια είναι η ναυαρχίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε σενάριο». Αναφέρεται στη διάκριση μεταξύ των κολεγίων «που λειτουργούν νόμιμα, με αποφάσεις του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέχουν στους σπουδαστές τους πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα», τονίζει πως «η μεταλυκειακή αγορά είναι εντελώς αρρύθμιστη σήμερα» και επισημαίνει «πως με το νομοσχέδιο για την ίδρυση των παραρτημάτων και μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, προσφέρουμε στους φοιτητές τους και πλήρη ακαδημαϊκά δικαιώματα». (Διαβάστε περισσότερα εδώ).