Skip to main content

Ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και την αστυνομία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η αστυνομία έσπευσε να απωθήσει τους φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι φοιτητές έφτασαν ακριβώς έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στον απόηχο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές άνοιξαν ένα πανό, με την αστυνομία να φτάνει λίγο αργότερα για να τους απωθήσει. «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια- Αγώνας για δημόσια, δωρεάν παιδεία», έγραφε το πανό των φοιτητών που πρόσκεινται στην φοιτητική παράταξη «Δίκτυο». Πληροφορίες της Ναυτεμπορικής αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, η Νέα Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν μέλη της. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Φοιτητές και φοιτήτριες του Δικτύου Προοδευτικών και Αριστερών φοιτητών και φοιτητών-φοιτητριών μέλη της Νέας Αριστεράς έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μεταφέροντας το μήνυμα του μεγάλου εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου: «κάτω τα χέρια από τα δημόσια πανεπιστήμια!». Η απάντηση ήταν η βίαιη απώθηση τους από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο φοιτητών».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από την Νομική του ΕΚΠΑ, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ, στις οδούς Σόλωνος και Σίνα. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν επίσης φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.