Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και αντιποίηση ο «εθνικός εισαγγελέας»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε δημόσιες αναρτήσεις του γνωστοποιούσε κατοχή όπλων, τα οποία, όπως ανέφερε, σκόπευε να χρησιμοποιήσει

Έναν 59χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία ή διχόνοια και για αντιποίηση.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αφορούσαν σε δημόσιες αναρτήσεις του συλληφθέντος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με κατοχή όπλων, τα οποία, όπως ανέφερε, σκόπευε να χρησιμοποιήσει, ενώ δήλωνε δημόσια ότι είναι «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός».

Πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, ο 59χρονος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ξύλινη σφραγίδα με εντύπωμα που ανέγραφε το όνομά  του και την ιδιότητα του «Β΄ προέδρου εθνικού εισαγγελέας».

Επιπλέον, αφού διαπιστώθηκε ότι στο όνομά του έχει εκδοθεί άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, στη συνέχεια ενημερώθηκε σχετικά το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας προκειμένου να ακολουθήσει η ανάκλησή της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.