Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο κέντρο της πόλης οι αγρότες με τρακτέρ (εικόνες)

Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Διαμαρτυρία αγροτών με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 30ης Agrotica, 1 Φεβρουαρίου 2024. Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, οι αγρότες αναμένεται να παραμείνουν στο νότιο τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης σε όλη τη διάρκεια της Agrotica

Στο νότιο τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης κατευθύνονται εκατοντάδες τρακτέρ, τα οποία εισέρχονται από το πρωί στην πόλη, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες, από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, επιθυμούν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του αγροτικού κλάδου, με αφορμή και τα εγκαίνια της 30ής Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Αgrotica».

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, οι αγρότες αναμένεται να παραμείνουν στο νότιο τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης σε όλη τη διάρκεια της Agrotica, δηλαδή ως και τις 4 Φεβρουαρίου.

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ίδιο σημείο το μεσημέρι θα γίνουν ομιλίες με αντικείμενο τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και αργότερα οι αγρότες θα επισκεφθούν την έκθεση.

Κατά την ίδια πηγή, οι αγρότες από την επαρχία Λαγκαδά και τις Σέρρες συναντήθηκαν στο Δερβένι και μέσω της οδού Λαγκαδά κατευθύνθηκαν στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, μέσω του παραλιακού μετώπου έφτασαν στο νότιο τόξο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αγρότες από τα Κουφάλια και τα Γιαννιτσά συναντήθηκαν στα φανάρια του Αγίου Αθανασίου και κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη μέσω της δυτικής εισόδου, ενώ θα ακολουθήσουν και αγρότες από το Κιλκίς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τη Χαλκιδική ξεκίνησαν κάποιοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, οι περισσότεροι όμως αποφάσισαν να κινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη με τα αγροτικά τους οχήματα. Στη συγκέντρωση που θα γίνει το μεσημέρι στο νότιο τόξο της ΔΕΘ, θα συμμετέχουν και δεκάδες μελισσοκόμοι που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Νικήτη της Χαλκιδικής.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι αλιείς της Μηχανιώνας οι οποίοι βρίσκονται με τις μηχανότρατές τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέρ της πρότασης Ε.Ε. για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης

Η ελληνική πολιτεία, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της, βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης Ε.Ε. για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης. Όπως τόνισε, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια, κάτι που θα φέρει περισσότερα έσοδα στους αγρότες.

«Βρισκόμαστε κοντά στον πρωτογενή τομέα, ώστε στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίζουμε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών», δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύση».

Κ. Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Η Ελλάδα υπέρ της πρότασης Ε.Ε. για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης