Skip to main content

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Intime News/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αυτοψίες σε κτίρια που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό στο νησί

Καμία ζημία ή τραυματισμός δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί ανοιχτά του νησιού, όπως αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου σε ανακοίνωσή του.

Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Πυροσβεστικής πραγματοποιεί αυτοψίες σε κτίρια που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό, ενώ σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους βρίσκεται ο δήμαρχος, Πάρης Παπαγεωργίου.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να αναφέρουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας λόγο του σημερινού σεισμού που έπληξε το νησί μας» αναφέρει και ο δήμος Δυτικής Σάμου. Σε επικοινωνία του Αντιδημαρχού, Μανώλη Νικολού, με τα σώματα ασφαλείας δεν αναφέρθηκε κάποιο συμβάν. Η δημοτική αρχή εφιστά την προσοχή των πολιτών στους δρόμους για κατολισθήσεις όπως και σε περιοχές με κτίρια όπου έχουν υποστεί παλαιότερες ζημιές και είναι υπό κατάρρευση.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,9 χλμ.