Skip to main content

Στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Υπό κατάληψη βρίσκονται οι περισσότερες σχολές της χώρας

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι φοιτητές πραγματοποίησαν συλλαλητήρια δείχνοντας την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων. Σημειώνεται ότι μια σειρά από σχολές ανά την Ελλάδα βρίσκονται υπό κατάληψη, με την Σύνοδο Πρυτάνεων να αντιδρά κάνοντας λόγο για κίνδυνο καθυστέρησης της εξεταστικής.

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν μαθητές, καθηγητές και γονείς. Στην Αθήνα η πορεία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε προς την Βουλή και κατέληξε στο ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου διεξάγεται ο συντονισμός των Φοιτητικών Συλλόγων.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Καμάρα. Ένα μέρος των διαδηλωτών κινήθηκε μέσω της Εγνατίας και της Ίωνος Δραγούμη έως το ΥΜΑΘ, ενώ οι υπόλοιποι μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη έφτασαν επίσης στο ΥΜΑΘ και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Υπό κατάληψη τελούν πολλά τμήματα του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, κατόπιν σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν σε φοιτητικές συνελεύσεις. Στις περισσότερες σχολές η εξεταστική περίοδος επρόκειτο να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και στις περιπτώσεις αυτές δεν διενεργήθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα με την πορεία να ξεκινάει από την πλατεία Γεωργίου.

INTIME NEWS