Με μεράκι, μαεστρία, πολλά χαμόγελα και περίσσια αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, κυρίως του Πόντου αλλά και άλλων περιοχών, γυναίκες διαφόρων ηλικιών από τον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης περνούν καθημερινά το κατώφλι του κτηρίου του παλαιού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού του χωριού και επιδίδονται στην παρασκευή παραδοσιακών νόστιμων εδεσμάτων.
Η πιο διάσημη σπεσιαλιτέ τους είναι η γνωστή ποντιακή πίτα περέκ, χωρίς να υπολείπονται σε νοστιμιά το σιρόν, το υβριστόν, η μακαρίνα, χυλοπίτες, τραχανάδες πέντε ειδών, διάφορα κουλουράκια, τσουρέκια, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και αρκετά άλλα προϊόντα.