Skip to main content

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο NaftemporikiTV: Αμφιβάλλω αν είναι εφαρμόσιμα τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια

Τα 4 μέτρα κατά της ακρίβειας και οι "αστερίσκοι"

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχολίασε πως «Τα όποια μέτρα βεβαίως κρίνονται εκ του αποτελέσματος, βεβαίως σε θεωρητικό επίπεδο είναι σωστά, εγώ αμφιβάλλω για το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα», «γιατί ένα προϊόν μια Πολυεθνική το πουλάει σε άλλη τιμή στην Ελλάδα και σε άλλη τιμή στην Ευρώπη;», «για να το αντιμετωπίσεις έχεις τον τρόπο να βάλεις φρένο σε αυτές τις εταιρείες, να τις υποχρεώσεις η τιμή στην χώρα μας να είναι αντίστοιχη», «από δασμούς μέχρι την απαγόρευση του προϊόντος να έρθει στην χώρα γιατί ουσιαστικά είναι αθέμητος ανταγωνισμός».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως «Όταν λέει η Κυβέρνηση ότι βάζει περιορισμό στα μπόνους, δεν ξέρω κατά πόσο σε μια ελεύθερη οικονομία αυτό είναι εύκολο και τελικά θέλω να καταλάβω πόσο πολύ την νοιάζει αυτό γιατί στον καπιταλισμό οι επιχειρήσεις παντού δίνουν μπόνους, αυτό που ενδιαφέρει εσένα πρωτογενώς είναι η αρχική τιμή του προϊόντος και όχι το τι θα κάνουν με τις επιστροφές».

Τέλος ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως «Στην χώρα μας στον πρωτογενή τομέα η ερώτηση είναι πως ένα προϊόν φεύγει από τον παραγωγό σε μια τιμή και φτάνει μετά 300% και 400% παραπάνω στο ράφι, αυτό θες να σταματήσεις και αυτό σταματάει βάζοντας εκεί διατίμηση», «Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο πληθωρισμός στα είδη πρώτης ανάγκης θα είναι ακόμα μεγαλύτερος στο επόμενο διάστημα», «το αποτέλεσμα έχει να κάνει με την πολιτική βούληση», «Θα υπάρχει πληθωρισμός γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο σε ότι αφορά τον δυτικό κόσμο, το ύψος όμως του πληθωρισμού εξαρτάται και από τις παρεμβάσεις που κάνεις ως πολιτεία».