Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Τελευταίο αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό – Απολογείται ο Νορβηγός

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και περιπολικά συνόδευσαν την σορό του 32χρονου αστυνομικού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ταγαράδων

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 32χρονου αστυνομικού, ο οποίος δολοφονήθηκε από 44χρονο Νορβηγό την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η σορός έφτασε με πομπή στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες. Σύμφωνα με το thestival.gr 13 μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και πέντε περιπολικά συνόδευσαν την σορό του 32χρονου αστυνομικού από το νεκροτομείο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ταγαράδων.

Πηγή φωτ. thestival.gr
Πηγή φωτ. thestival.gr

Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού, η οποία κρατώντας φωτογραφία του γιου της μονολογούσε «Γιατί παλικάρι μου».

Ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε στη συνέχεια στα κοιμητήρια για την ταφή. Κατά την άφιξη της σορού, αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον συνάδελφό τους, φωνάζοντας «Αθάνατος», ενώ η μπάντα έπαιξε τον εθνικό ύμνο.

Την ίδια ώρα, ο 44χρονος δράστης απολογείται στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Του απαγγέλθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον τραυματισμό του κουμπάρου του αστυνομικού), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο μεταξύ, ο 44χρονος Νορβηγός οδηγήθηκε το μεσημέρι στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθεί. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο ασκήθηκε για τον τραυματισμό του φίλου του αστυνομικού ενώ η δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία για το μαχαίρι παλάμης, τύπου «push dagger», που είχε μαζί του ο 44χρονος, με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό.

«Ποια είναι η πιο ασφαλής χώρα»: Η αιτία του διαπληκτισμού στη Θεσσαλονίκη- Στα δικαστήρια ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό

Πώς έγινε η συμπλοκή

Το αιματηρό περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπαρ στο οποίο ο αστυνομικός ήταν θαμώνας. Ο 32χρονος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στο συγκεκριμένο κατάστημα μαζί με τον κουμπάρο του. Ο 44χρονος διαπληκτίστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο μαχαίρωσε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός αλλά δέχθηκε την θανατηφόρα επίθεση από τον 44χρονο. Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η διεύθυνση των ΜΑΤ.

Ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος. Η ιατροδικαστική εξέταση φέρεται να έδειξε ως αιτία θανάτου του αστυνομικού την «εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου», η οποία, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος.

naftemporiki.gr