Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο για τον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό- Υποστηρίζει ότι έχει φυλακιστεί στο παρελθόν

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Απολογείται αύριο στις 12:00 το μεσημέρι

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από την εισαγγελέα σε βάρος του 44χρονου Νορβηγού, που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, χθες τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο ασκήθηκε για τον τραυματισμό του φίλου του αστυνομικού ενώ η δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία για το μαχαίρι παλάμης, τύπου «push dagger», που είχε μαζί του ο 44χρονος, με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Ο 44χρονος Νορβηγός παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο στις 12:00 το μεσημέρι.

«Ποια είναι η πιο ασφαλής χώρα»: Η αιτία του διαπληκτισμού στη Θεσσαλονίκη- Στα δικαστήρια ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος έδωσε κάποιες πληροφορίες για το ποινικό του παρελθόν. Φαίνεται να έχει δηλώσει ότι έχει φυλακιστεί στο παρελθόν στη Νορβηγία. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και ένας από τους μάρτυρες στις καταθέσεις που αναφέρονται στη δικογραφία. Η μαρτυρία επικαλείται συζήτηση που έγινε μέσα στο μπαρ. Η πληροφορία πάντως εξετάζεται, με τις ελληνικές αρχές να απευθύονται στις νορβηγικές αρχές σχετικά με το ποινικό παρελθόν του 44χρονου.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, η πρώτη απάντηση που δόθηκε είναι ότι πράγματι έχει ποινικό παρελθόν στη χώρα καθώς είχε εμπλακεί σε βίαιο έγκλημα, ωστόσο, αναμένονται ακόμα τα λεππομερή στοιχεία σχετικά με τη φύση του εγκλήματος, την ποινή και εάν τελικά έχει φυλακιστεί για αυτή την πράξη.

Πάντως ο 44χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές αρχές, αν και φέρεται να έχει εμπλακεί σε άλλο ένα επεισόδιο πριν από λίγες ημέρες. Το επεισόδιο αυτό δεν έλαβε διαστάσεις.