Skip to main content

Μυτιλήνη: Καταδίωξη και σύλληψη οδηγού που δεν σταμάτησε σε έλεγχο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, ενώ δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης

Για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας, της επικίνδυνης οδήγησης, της απειλής και της εξύβρισης, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, συνελήφθη την Κυριακή ένας άνδρας στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, κινούμενος με Ι.Χ. επιβατικό όχημα σε οδικό δίκτυο του νησιού, ο συλληφθεί αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης περιπολικού και ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πραγματοποιώντας και επικίνδυνους ελιγμούς.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά στο 2ο χλμ. της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Καλλονής. Εκεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικών, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, τους εξύβρισε και τους απείλησε. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.