Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 47χρονο για εκδικητική πορνογραφία – Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πριν τη σύλληψή του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε βάρος του 47χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Στη σύλληψη ενός 47χρονου για εκδικητική πορνογραφία με ανάρτηση υλικού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, ο 47χρονος δημοσίευσε στο προφίλ που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνολικά 109 φωτογραφίες μίας 44χρονης, σε πολλές εκ των οποίων ήταν γυμνή. Η δημοσίευση των φωτογραφιών έγινε χωρίς τη θέληση της 44χρονης, ενώ συνοδευόταν και από υβριστικό περιεχόμενο.

Κατά τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος που συνελήφθη σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διαδικασία σύλληψής του ανέφερε ότι νωρίτερα είχε προβεί σε κατάποση άγνωστης ποσότητας φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου και φρουρείται.

Σε βάρος του 47χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εκδικητικής πορνογραφίας, με ανάρτηση υλικού με μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και συκοφαντικής δυσφήμισης, που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 18-12-2023 έως της 21-12-2023.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά πέντε αποφάσεις των τριμελών Πλημμελειοδικείων Καβάλας, Πρέβεζας, Κατερίνης, Ξάνθης και Έδεσσας, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και τεσσάρων μηνών, καθώς και σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για απάτες.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το τμήμα Ασφάλειας της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.