Skip to main content

Ασπρόπυργος: Βίντεο από τη μοιραία καταδίωξη με νεκρό αστυνομικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διασωληνωμένος ο δεύτερος αστυνομικός που επέβαινε στη μοτοσικλέτα

Τραγική κατάληξη με έναν νεκρό αστυνομικό, ηλικίας 29 ετών, είχε καταδίωξη που ξεκίνησε περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας από την περιοχή της Νίκαιας.

Η καταδίωξη έφτασε μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Σε αυτό το σημείο ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό και το περιπολικό φρέναρε, ενώ οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που ακολουθούσαν από πίσω, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, δεν πρόλαβαν να σταματήσουν και η μοτοσικλέτα έπεσε πάνω στο περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου αστυνομικού.

Η ΕΡΤ έδωσε στο φως της δημοσιότητας βίντεο από την καταδίωξη στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Στη ΜΕΘ ο δεύτερος αστυνομικός που επέβαινε στη μοτοσικλέτα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 33χρονος αστυνομικός, συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο διασωληνωμένος, σε σοβαρή κατάσταση, φέροντας πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα.

Γ. Οικονόμου: Πανδημία βίας και παραβατικότητας μαστίζει το δυτικό κόσμο

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο.

Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».