Skip to main content

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο συλληφθείς- Ένταλμα σύλληψης σε βάρος 37χρονου

Intime News/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη- Υποστήριξε πως όλα έγιναν για μια λακούβα με νερά

«Ένας καβγάς ήταν, δεν περίμενα ότι θα υπάρξει τέτοια εξέλιξη», δήλωσε προανακριτικά ο 33χρονος που συνελήφθη για το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Ο 33χρονος, αλβανικής καταγωγής, συνεπιβατης του οδηγού που πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς στο Γκάζι, μετά την σύλληψή του, παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Παράλληλα, η 29η τακτική ανακρίτρια, στην οποία παραπέμφθηκε ο 33χρονος, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 37χρονου που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης.

Ο 39χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι έχει δηλώσει

Ο 33χρονος άνδρας, μετά τη σύλληψή του, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν περίμενε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για έναν απλό καβγά. Δήλωσε μάλιστα σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ο οδηγός (και δράστης της επίθεσης) είχε πιστόλι στην κατοχή του, ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνει πως αφορμή για τον διαπληκτιμό που κατέληξε στην επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό των τριών νεαρών στάθηκε μια λακούβα με νερά.

Ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από τον ένα από τους τρεις Κρητικούς, όπως είπε, και αντιδρώντας τον γρονθοκόπησε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει άλλη εμπλοκή στην επίθεση, ενώ υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την δικηγόρο του δηλώνοντας την πρόθεσή του να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Διαβάστε ακόμα:

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης