Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας – απολογία 34χρονης: Αν θέλω να κλάψω, πηγαίνω στο νεκροταφείο που έχω μάρμαρα από δύο παιδιά

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Είμαι παγοκολώνα, έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου. Το τι κάνω όταν φεύγω από εδώ, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς»

Τα βέλη της σε βάρος του εντατικολόγου, διευθυντή της ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, έστρεψε κατά την απολογία της η κατηγορουμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Την ώρα που προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη Τζωρτζίνα εγώ πέθαινα» απολογήθηκε η 34χρονη κατηγορούμενη

Η 34χρονη, η οποία και σήμερα ξεσπούσε κατά διαστήματα σε λυγμούς, κατηγόρησε τον Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη ως μάρτυρας, ότι έχει μένος μαζί της.

«Άρχισε να με κατηγορεί ότι δεν κλαίω, ότι πηγαίναμε με τον πρώην σύζυγό μου με καλά ρούχα και αρώματα στην Εντατική… “Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια μάνα, είσαι πολύ ψυχρή”, μου είπε. Εγώ απάντησα πως ακολουθώ τις δικές του οδηγίες. Αν θέλω να κλάψω, του είπα, “να είστε σίγουρος ότι στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δυο παιδιά και εκεί πάω και κλαίω. Εδώ που το παιδί μου αναπνέει, που την πιάνω, δεν θα κλάψω”. Είμαι παγοκολώνα, έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου. Το τι κάνω όταν φεύγω από εδώ, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Μου ζήτησε συγγνώμη…» είπε η κατηγορούμενη.

«Η φωνή της Τζωρτζίνας είμαι εγώ και ο μπαμπάς της…»

Προσκομίζοντας φωτογραφίες στο δικαστήριο, η 34χρονη έδειξε τις φυσικοθεραπείες που έκανε η Τζωρτζίνα, η οποία, όπως είπε η κατηγορούμενη κλαίγοντας, ήταν δεμένη.

«Τα χέρια της ήταν δεμένα με επιδέσμους σαν τον Χριστό. Το παιδί είναι αποσυνδεδεμένο. Σκέφτηκα, τί είναι αυτό που αντικρίζω; Αν είναι δυνατόν! Να το αλυσοδένουν στα κρεβάτια. Είναι αυτό φυσιοθεραπεία; Γιατί αυτός ο άνθρωπος που την κοιτούσε είπε εδώ ότι είναι η φωνή της Τζωρτζίνας. Η φωνή της Τζωρτζίνας είμαι εγώ και ο μπαμπάς της. Η Τζωρτζίνα έχει φωνή. Του είπα “έτσι κάνετε στα παιδιά με ειδικές ανάγκες; Τα δένετε;”. Το παιδί σπάραζε».

Η κατηγορούμενη ανέφερε ότι έμεινε άναυδη, ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης, τον οποίο εμπιστευόταν, «είχε φτιάξει μια ιστορία για σύνδρομο μινχάουζεν που προωθούσε σε εφημερίδα, πριν καν συλληφθώ».

«Οι νοσηλεύτριες κατέθεσαν για τα νύχια και τα μαλλιά μου…»

Κατά την απολογία της, η 34χρονη κατηγορούμενη στράφηκε και σε βάρος των νοσηλευτριών.

«Ήρθαν εδώ και είπαν για τα νύχια μου και τί χρώμα ήταν το μαλλί μου, ξανθό ή κόκκινο. Και το παιδί είχε μια κατάκλιση να στο κεφάλι της. Και με έλεγαν ψύχραιμη. Ήθελα να τις πιάσω μία-μία και να τους πω “με τι ασχολείστε;”. Έμπαινα στο νοσοκομείο κι έβλεπα βλέμματα καρφωμένα πάνω μου, λες και έμπαινα στο big brother. Αλλά δεν μίλησα. Είπα όχι. Το καλύτερο για το παιδί. Να την πάρουμε σπίτι, να τελειώνουμε» εξήγησε.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, το παιδί συνολικά κόλλησε τρία μικρόβια, εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο. «Όμως η ηρωίδα μου το κατάφερε κι αυτό».

Υπόθεση Πάτρας: «Ήθελα να έχω την Τζωρτζίνα υπερπροστατευμένη» , ανέφερε η κατηγορούμενη

naftemporiki.gr