Skip to main content

Εύβοια: Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού – Περιορισμένες οι ζημιές

Intime News/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια

Περιορισμένες είναι, σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, οι ζημιές από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε σήμερα Παρασκευή, το πρωί, την Εύβοια.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική, ενώ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, με τους μεγαλύτερους να έχουν μεγέθη 3,8 και 3,6 Ρίχτερ.

Βίντεο από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος κατέγραψε τη στιγμή του σεισμού στο Μαντούδι Εύβοιας.

Έκλεισαν τα σχολεία στον δήμο Λίμνης – Αγ. Αννας – Μαντουδίου

Ολα τα σχολεία της περιοχής έκλεισαν και οι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους, τόνισε ο αντιδήμαρχος Λίμνης-Αγίας Αννας –Μαντουδίου Παναγιώτης Αρβανίτης, μιλώντας στη Ναυτεμπορική.

Όπως πρόσθεσε, υπήρξαν κάποια προβλήματα σε καταστήματα, έπεσαν προϊόντα από τα ράφια σε σούπερ μάρκετ και έσπασαν βιτρίνες.

Πυροσβεστική: Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 στην κλίμακα Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε στις 08:26 σήμερα το πρωί, 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας και 85 χλμ. Βόρεια της Αθήνας, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ. Επιπρόσθετα, για την ενημέρωση όλου του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης, το 112 απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα ώστε όλοι να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, κυρίως όπου υπάρχουν φαράγγια και βράχοι, δεδομένου του κινδύνου των κατολισθήσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων καθώς και η 3η ΕΜΑΚ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι άλλες ΕΜΑΚ της Επικράτειας.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Εύβοια: Αλλεπάλληλοι μετασεισμοί μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Έλεγχοι για πιθανές ζημιές