Skip to main content

Νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το θέμα της ΕΡΤ

Ένταση επικράτησε στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ καθώς Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενδιαφέρεται μόνο να ψηφίσει το νομοσχέδιο για να δοθούν όπως είπε «αυξήσεις στα golden boys της EΡΤ»  με τον  ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από την συζήτηση  Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση Λιβάνιου ο οποίος τόνισε ότι η ΕΡΤ έχει αλλάξει σελίδα και είναι σε συνεχή άνοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί την πανδημία και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τώρα, «όπου αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία», για να ψηφίσει «στα κρυφά» «αμοιβές για τα golden boys και δώρα στους καναλάρχες, μπας και σωθείτε».

Την κατηγόρησε επίσης ότι δεν δέχεται καν να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο η επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ να γίνεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, «ώστε από δω και πέρα να υπάρχει η δυνατότητα μιας συναινετικής εκλογής διοίκησης ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι δημόσια και όαση πλουραλισμού».

Ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιοςαπάντησε χθες σχετικά με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα απευθείας διορισμών διοικήσεων και θα γίνεται μέσω ανοικτής διαδικασίας. Και να είστε σίγουροι ότι θα είναι απολύτως ανοιχτή διαδικασία με απολύτως διάφανη κριτήρια και επιτροπή που έχει την εκκίνηση του ίδιου του ΑΣΕΠ».

Συνάντηση που διήρκεσε 45 λεπτά είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που του απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ανησυχία για τον τρόπο που νομοθετεί η Βουλή εν μέσω πανδημίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες πρακτικές και φαινόμενα αντικοινοβουλευτικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αδιανόητο και κορυφαίο θέμα» την στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «μέχρι σήμερα δεν έχει ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα της συρρίκνωσης της δημοκρατίας», παρότι το σχετικό αίτημα το έχει καταθέσει από τις 23 Δεκεμβρίου.