Skip to main content

ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός ο μακελάρης του Μέιν

Ο ύποπτος δράστης σημαδεύει με ημιαυτόματο όπλο. Androscoggin County Sheriff’s Office via Facebook/Handout via REUTERS

Κατά τα πρώτα στοιχεία, αυτοκτόνησε

Νεκρός βρέθηκε ο έφεδρος του αμερικανικού στρατού Ρόμπερτ Καρντ, ο οποίος φέρεται την Τετάρτη να σκότωσε 18 άτομα και τραυμάτισε άλλους 13 σε μία μικρή πόλη του Μέιν.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε νεκρός δύο ημέρες μετά το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία για την σύλληψή του. Κατά τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, ο ύποπτος αυτοκτόνησε.

Το πτώμα του βρέθηκε σε περιοχή με βλάστηση κοντά στην πόλη Λίσμπον, όχι μακριά από κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο εργαζόταν μέχρι την πρόσφατη απόλυσή του, ανέφεραν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του CNN, επικαλούμενα πηγές τους στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

«Είναι νεκρός (…) Η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν εντόπισε το πτώμα», δήλωσε η κυβερνήτρια Τζάνετ Μιλς.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 18 θυμάτων. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας παππούς, ένας ταλαντούχος νεαρός αθλητής και τέσσερις κωφοί, ηλικίας από 14 έως 76 ετών.

Η γερουσιαστής του Μέιν Σούζαν Κόλινς δήλωσε ότι η πολιτεία τώρα «μπορεί να αναπνεύσει συλλογικά χάρη στους γενναίους που ανταποκρίθηκαν πρώτοι και εργάστηκαν νύχτα και μέρα για να βρουν αυτόν τον δολοφόνο».

Σε δήλωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «ένα τραγικό διήμερο – όχι μόνο για το Λούιστον του Μέιν, αλλά για ολόκληρη τη χώρα μας». «Για άλλη μια φορά, μια αμερικανική κοινότητα και οι αμερικανικές οικογένειες καταστρέφονται από την ένοπλη βία», είπε, καλώντας τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο «να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να κρατήσουν τον αμερικανικό λαό ασφαλή» πιέζοντας για αυστηρότερους ελέγχους των όπλων.

«Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα, θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τερματιστεί αυτή η επιδημία ένοπλης βίας», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: