Skip to main content

Χαμενεΐ: Ισραηλινοί αξιωματούχοι πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους

Αλί Χαμενεΐ. Φωτ. Office of the Iranian Supreme Leader/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

«Κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τους μουσουλμάνους και τις δυνάμεις της αντίστασης, αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων»

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πρέπει να δικαστούν για τα «εγκλήματά τους κατά των Παλαιστινίων».

«Ο βομβαρδισμός της Γάζας πρέπει να σταματήσει αμέσως», είπε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το Reuters, ενώ τόνισε: «Κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τους μουσουλμάνους και τις δυνάμεις της αντίστασης, αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων».

«Οι αξιωματούχοι του σιωνιστικού καθεστώτος θα πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ έχει διαμηνύσει πως θέλει να εξολοθρεύσει τη Χαμάς, μετά την επίθεσή της που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 1.400 άνθρωποι.

Από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς, έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 2.800 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.