Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: «Από οξύ πνευμονικό οίδημα έφυγε η Τζωρτζίνα» κατέθεσε ιατροδικαστής-μάρτυρας υπεράσπισης της 34χρονης

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

«Δεν έχουμε ευρήματα που να καταδεικνύουν τη δηλητηρίαση από κεταμίνη» κατέθεσε ο Χρήστος Κραββαρίτης

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα απέδωσε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας τον Φεβρουάριο του 2022, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης της 34χρονης κατηγορούμενης από την Πάτρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο μάρτυρας έκανε λόγο για «πολυφαρμακία που φέρνει παρενέργειες και αποδυναμώνει τον οργανισμό» κι εμφανίστηκε απόλυτος ότι το παιδί δεν πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

«Δεν έχουμε ευρήματα που να καταδεικνύουν τη δηλητηρίαση από κεταμίνη. Δυστυχώς, δεν έχουμε νεκροτομικά ευρήματα που να τεκμηριώνουν πλήρως τη θεωρία ή όχι. Απέχει παρασάγγας το πώς δόθηκε η αιτία θανάτου.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Οκτώ άτομα, γιατροί νοσηλευτές, συμφώνησαν ότι δεν δόθηκε κεταμίνη. Έχετε άλλη πεποίθηση;

Μάρτυρας: Η εμπειρία μου λέει αυτό. Δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία. Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς. Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου. Είμαι πεπεισμένος για την αιτία θανάτου».

Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία κατέθεσε και σήμερα στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης, απέκλεισε την κεταμίνη ως αιτία θανάτου της 9χρονης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, τόσο ο θάνατος της Τζωρτζίνας, όσο και των άλλων δύο παιδιών, να οφείλεται σε πιθανή κληρονομική νόσο.

naftemporiki.gr