Skip to main content

Παλαμάς: Απομακρύνονται οι κάτοικοι οικισμού

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Δήμος ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από υπόγειους χώρους

Σε ετοιμότητα καλούνται να παραμείνουν οι κάτοικοι του Παλαμά λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται στην περιοχή εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

Λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης εστάλη μήνυμα του 112 σε κατοίκους του Παλαμά, το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Παλαμά παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, με προηγούμενο μήνυμα από το 112 ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Αμπελώνα του δήμου Παλαμά προς την Ιτέα. «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα δήμου Παλαμά απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παλαμά σημειώνει ότι «οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν από Υπόγειους χώρους και Σπίτια που είναι Επικίνδυνα, καθώς ανεβαίνουν τα νερά σε όλους τους ποταμούς που διαρρέουν την περιοχή. Να είναι σε ετοιμότητα για απομάκρυνση από Ισόγειους χώρους. Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Να επιδεικνύεται ψυχραιμία. -Να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Δήμου. -​Να ακολουθούν τις οδηγίες του προειδοποιητικού μηνύματος «112», εφόσον αποσταλεί. -​Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες: Αστυνομία στο «100», Πυροσβεστική στο «199», ΕΚΑΒ στο «166», αριθμός επείγουσας ανάγκης «112», Πρόεδροι Κοινοτήτων και γραφεία Δήμου – Αντιδημάρχων. -​Να είναι σε επιφυλακή ώστε ΑΝ χρειαστεί να μετακινηθούν άμεσα σε γειτονικά τους ψηλότερα σπίτια ή και στα σημεία που έχουν οριστεί σε κάθε οικισμό».

Αναστολή της έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών, αποφάσισε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου.