Τρία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και δύο διερμηνείς ήταν οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος στην Λιβύη. Μεταξύ των θυμάτων δύο αδέλφια, ο Φίλιππος και η Άντζελα, 33 και 34 ετών διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης Κανάκη Μανδαλιού που πήγαν για να βοηθήσουν εθελοντικά.
Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο η νεαρή κοπέλα είχε παντρευτεί.
«’Εδινε και την ψυχή του για τον στρατό, ειδικά για αυτό που έκανε. Δεν είχε αντιδικίες ποτέ με κανέναν» λέει με σπασμένη φωνή, ο πατέρας του 27χρονου Αρχιλοχία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Γιώργου Βούλγαρη, που είχε βρεθεί για βοήθεια και στο Σουδάν. Ο Γιώργος ήταν παντρεμένος με σύμφωνο συμβίωσης. «Αν είχε κάποιο παιδάκι θα ήταν παρηγόρια και για εμάς».
«Χθες το έμαθε η μία κόρη μου, που είναι και αυτή στον στρατό. Έγινε ένα ατύχημα αλλά μην αγχώνεσαι, μην τρομοκρατείσαι» μου είπε.«Μετα το βράδυ το άκουσα στις ειδήσεις».
Ανάμεσα στους νεκρούς και η 40χρονη επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη, που ήταν νοσηλεύτρια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας. Η κοπέλα, που ήταν παντρεμένη, δεν είχε κλείσει καν χρόνο, από τον γάμο της.
Τέλος, στα θύματα περιλαμβάνεται και η πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου, που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην ογκολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Το ΓΕΕΘΑ σε ενημέρωσή του έπειτα από την ταυτοποίηση των σορών των Ελλήνων που σκοτώθηκαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της Λιβύης, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται.
Φως στα αίτια του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στη Λιβύη με πέντε νεκρούς και 14 τραυματίες, μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο βύθισε σε τριήμερο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ, όπως της ζητήθηκε από τους επικεφαλής των ερευνών.