Ένας 71χρονος τραυμάτισε θανάσιμα μέσα στο σπίτι του έναν 35χρονο διαρρήκτη στο χωριό Χίνκα της Ζίτσας. Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, και όσα κατήγγειλε ο 71χρονος που συνελήφθη, το θύμα εισέβαλε στο σπίτι του, από ανασφάλιστο σημείο φορώντας κουκούλα, ενώ με μεταλλική ράβδο που έφερε χτύπησε τον ηλικιωμένο.
Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος τον απείλησε με περίστροφο που είχε στο σπίτι του προκειμένου να αποχωρήσει και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν εκείνος σύμφωνα με την καταγγελία, του επιτέθηκε με σουγιά που έφερε μαζί του.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν: περίστροφο μάρκας WESSON & HARRINGTON, διαμετρήματος 0,32mm, κάλυκας, τέσσερα φυσίγγια, μεταλλική ράβδος, σουγιάς, κουκούλα και ζεύγος γαντιών εργασίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων.