Skip to main content

Ρόδος: Στο φως κύκλωμα που διευκόλυνε παράτυπους μετανάστες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ / INTIME

Τους έκρυβαν σε ξενοδοχείο χωριού.

Εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε παράτυπους μετανάστες εξαρθρώθηκε την Τρίτη  στη Ρόδο, από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. σε ξενοδοχείο σε χωριό του νησιού, όπου εντοπίστηκαν 90 μη νόμιμοι αλλοδαποί και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (ο υπεύθυνος και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης), κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση διευκόλυνσης μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη είσοδο μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα από τα ανατολικά παράλια και να τους μεταφέρουν στο ξενοδοχείο, όπου εκεί τους απέκρυπταν σε δωμάτια μέχρι να τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έναντι αμοιβής την οποία εισέπραττε ο υπεύθυνος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ για τους υπόλοιπους παράτυπους αλλοδαπούς κινήθηκε η διοικητική διαδικασία.