Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών

ΕΛΑΣ

Μετά από μία «τρελή» κούρσα το όχημα προσέκρουσε σε προστατευτικό τοιχίο για να καταλήξει στη συνέχεια σε αυλή καταστήματος

Ένας 27χρονος Σύρος που μετέφερε με κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο επτά παράτυπους μετανάστες, δύο εκ των οποίων στο πορτ – μπαγκάζ, συνελήφθη έξω από τη Θεσσαλονίκη, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στον οικισμό Απολλωνία, του δήμου Βόλβης, χωρίς ευτυχώς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Το εμφανώς υπερφορτωμένο όχημα έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και σε σήμα τους να σταματήσει, ο 27χρονος Σύρος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Μετά από μία «τρελή» κούρσα, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας πρώτα σε προστατευτικό τοιχίο για να καταλήξει στη συνέχεια σε αυλή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν συνολικά επτά πρόσφυγες από τη Συρία, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ